понеділок, 5 вересня 2022 р.

НА ВЕЛИКОБАГАЧАНЩИНІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ ЗАХИСНИКА АНДРІЯ ПИСАРЕНКА

Великобагачанщина попрощалася зі своїм захисником, хоробрим воїном Андрієм Писаренком.


Андрій Іванович народився 21 жовтня 2001 року в селі Степанівка в багатодітній родині. Навчався в місцевій школі, потім – у Полтаві, де здобув спеціальність автослюсаря. 

Призивався на строкову військову службу, демобілізувався 19 грудня 2021 року. 

Та вдома побув недовго – до 24 лютого 2022 року. Андрій пішов захищати Батьківщину. Він боронив наше мирне життя, воюючи на Житомирщині, в Бучі та на півдні України. На жаль, бій на Херсонщині став для Андрія останнім.

Солдат Андрій Писаренко загинув 30 серпня, захищаючи Україну, вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Сухий Ставок Херсонської області в результаті артилерійського обстрілу.
 
Степанівці зустрічали свого ще зовсім юного Героя "живим коридором" від в’їзду в рідне село аж до батьківського дому, щедро встеливши останню дорогу Андрія осінніми квітами та кетягами калини.







Громада втратила не просто юне життя, а надзвичайно добру та щиру людину, втратила частинку свого світлого майбутнього.

Попрощатися з Героєм прибули бойові побратими, друзі, жителі громади.







Про Андрія згадували лише хороше, говорили як про надзвичайно щиру та добру людину. 

"Він був хорошим другом, завжди приходив на допомогу, виручав у складних ситуаціях… Надзвичайно боляче усвідомлювати, що ми прощаємося з ним назавжди у його 20 років".

однокласниця Андрія Діана Ткаченко

"Він був надзичайно світлою, щирою дитиною. Завжди вітався, скільки б разів за день не зустрілися. Якось при зустрічі у шкільному коридорі зробила йому зауваження: «Андрійку, ми ж уже віталися сьогодні», а він відповів, що добрих днів не буває забагато, їх повинно бути більше. Дякую тобі, Андрійку за всі ті добрі дні, які ти подарував нам, захищаючи нас від жахіть війни, за які заплатив такою страшною ціною"

директор Степанівської школи Валентина Велика

Зі словами вдячності воїну та співчуття його батькам і рідним до присутніх звернулися також голова селищної ради Сергій Горбань та староста Степанівського старостинського округу Олександр Шемет. Передали слова співчуття і від викладачів ПТУ №4 м. Полтави, де навчався Андрій та де його пам’ятають як хорошу, щиру людину.

Андрій віддав своє життя, захищаючи Україну, щоб у кожного з нас було майбутнє у мирній та незалежній країні і багато добрих, мирних днів.

Схиляємо голову та низько вклоняємось батькам Івану Андрійовичу та Раїсі Андріївні, висловлюємо глибокі співчуття братам Валерію та Михайлу, сестрі Марині, всім рідним, друзям та близьким.

Вічна та світла пам’ять Герою, який не шкодуючи власного життя захищав наш мирний сон і наше щасливе майбутнє. Світла пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях!


Немає коментарів:

Дописати коментар