середу, 28 квітня 2021 р.

КЕРІВНИКИ МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ВІДВІДАЛИ ГАДЯЧ

Голова Миргородської РДА Віктор Іваненко та голова районної ради Наталія Гирка з робочим візитом відвідали місто Гадяч.


27 квітня голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко та голова Миргородської райради Наталія Гирка з робочим візитом відвідали Гадяцьку громаду

У рамках заходу напочатку відбулась зустріч з головою Гадяцької міськради Володимиром Нестеренком.

Міський голова розповів, що першочерговою потребою громади є будівництво водогону в селі Осняги та на вулиці Набережна Грунь у місті Гадяч. Необхідна документація на здійснення відповідних робіт уже виготовлена.

Він також зауважив, що одне із болючих питань у громаді – це стан доріг. 2021 року з місцевого бюджету, у рамках співфінансування із Службою місцевих доріг, виділені кошти для ремонтних робіт. Це - невелика частина потреби. Але влада шукає шляхи вирішення та залучення додаткових коштів. 

З метою покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, здійснення заходів термомодернізації на даний час виготовили проектно-кошторисну документацію на заміну вікон у Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки та Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 імені Івана  Виговського. 

Віктор Іваненко розповів очільнику громади, що цього року з державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів на Гадяцьку громаду виділено кошти у сумі 2,6 млн. грн. Він запропонував спрямувати ці кошти на навчальні заклади.

Провівши зустріч, голова Миргородської РДА та голова Миргородської райради оглянули приймальне відділення Гадяцької міської лікарні, де відбулася реконструкція.


Директор лікарні Олександр Шаповал розповів, що у ході робіт були замінені всі комунікації, водо-, електро-, теплопостачання та водовідведення, зробили наливну поліуретанову підлогу, розширили дверні отвори, замінили вікна, облаштували теплобокс для "швидких". Придбали нові меблі й встановили сучасне медичне обладнання: апарат УЗД, ШВЛ, цифровий рентген-апарат, апарат комп’ютерної томографії. 


Загалом на реконструкцію приймального та травматологічного відділень під відділення невідкладної медичної допомоги з держбюджету виділено 7,2 мільйона гривень. 

Разом із начальником відділу освіти Станіславом Бутенком відвідали Гадяцький ліцей І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки. Ознайомилися із досягненнями закладу, планами на майбутнє та перспективами розвитку. Віктор Іваненко рекомендував розглянути питання щодо присвоєння школі статусу опорного закладу, участі закладу в обласній програмі "Дітям Полтавщини – якісне харчування".


На завершення обговорили питання подальшої співпраці  територіальної громади і районної влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар