середу, 14 квітня 2021 р.

МЕДЗАКЛАДИ МИРГОРОДЩИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОДАТКОВОГО ОСНАЩЕННЯ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ COVID-19

Заклади охорони здоров’я Миргорода і Гадяча потребують додаткового оснащення у зв'язку з коронавірусною пандемією.


Полтавська область за двома показниками і перевищеним епідпорогом потрапляє до червоної зони карантину, - повідомив директор департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак. Про це йдеться на сайті Миргородської РДА.

Рівень зайнятості ліжок у лікарнях – 56,46%, із киснем зайняті 51,52% місць. Із 334 ШВЛ, що є на Полтавщині, вже задіяні 64. 

Є лікарні, де збільшили кількість ліжок за останній тиждень на 20-30, але тут все рівно підвищуються кількість госпіталізованих. 

Віктор Лисак говорить, що голови громад мають докласти зусиль, щоб віднайти ресурси і продовжувати оснащувати заклади охорони здоров’я. Особливо цього потребують Миргород і Гадяч у Миргородському районі, а також Зіньків, Диканька і Котельва у Полтавському.

Через перевищення показників зайнятості ліжок та епідпорогу, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Полтавську область до "червоної зони". 

З 15 квітня на території Полтавщини почнуть діяти обмежувальні протиепідемічні заходи "червоного" рівня епідемічної небезпеки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар